الگوریتم های گوگل +کاربرد آنها

فهرست مطالب

در ابتدا میخواهیم به مفهوم الگوریتم بپردازیم بصورت خلاصه الگوریتم فهرستی از یک سری دستورات و قوانین است که کامپیوتر یا یک ماشین برای انجام یک فرایند از این دستورات پیروی میکند که الگوریتم بیشتر در مباحث مربوط به دنیای برنامه نویسی استفاده میشود.

اماالگوریتم های گوگل از روش های استفاده می کنند تابتوانند سایت را بر اساس معیار های مختلفی مانند سرعت،محتوا و…رتبه بندی کنند و بهترین نتایج را به کاربران ارائه دهند.
زمانی که افراد فقط به دنبال تولید محتوای غیر کاربردی و بی کیفیت برای مخاطب بودند، گوگل الگوریتم های را طراحی کرد تا بتواند این وب سایت ها را شناسایی و با آنها مقابله کندو در مقابل رتبه سایت های که محتوای با ارزش تولید میکنند را افزایش دهد.

الگوریتم گوگل چیست؟

الگوریتم گوگل چیست

تا چند سال گذشته تولید یک محتوای بی کیفیت و پر از کلمات کلیدی می توانست رتبه یک گوگل را به خود اختصاص دهد اما امروزه رسیدن به رتبه های برتر در گوگل یک شبه اتفاق نمی افتد و فرایند زمان بر و طولانی است. الگوریتم های گوگل یک سری نسخه های به روز شده از فاکتور های گوگل و فرمول های گوگل برای رتبه دهی به وب سایت هستند که اشنایی با این الگوریتم ها از اهمیت بالایی برخوردار است

:Google is the most popular search engine with more than 80% of the market shareSo, whether you’re a content creator or a consumer, it pays to know how the algorithm ranks information among the petabytes of data contained in Google search

ترجمه:گوگل بیش از 80 درصد از سهم بازار، محبوبترین موتور جستجو است  بنابراین چه صاحب وب سایت باشید و چه سئو کار اینکه الگوریتم های گوگل چگونه اطلاعات را در میان داده های موتور جستجو رتبه بندی می کند ،مفید است .

الگوریتم های گوگل،که بسیار هم پیچیده هستند مجموعه از قوانینی هستند که گوگل از آنها برای رتبه بندی سایت ها استفاده می کند.گوگل تقریبا هر روز تغییرات و بهبود هایی را در الگوریتم های خود بوجود می آورد که اکثر آنها به سختی قابل تشخیص اند و چندین بار در سال، تغییرات عمده ای در الگوریتم های خود ایجاد میکند که چنین بروز رسانی ها، به روز رسانی های اصلی نامیده می شوند و توسط گوگل اعلام می شوند.

ممکن این سوال پیش بیایید که زمانی که یک عبارت را جستجو میکنیم گوگل چگونه تصمیم میگیرد که کدام نتایج را و به چه ترتیبی به کاربر نمایش دهد؟

گوگل الگوریتم های بسیار پیچیده ای برای ارائه نتایج جستجو دارد اما چند مورد وجود دارد که میدانیم در نمایش صفحه سایت به کاربر موثراند:

  • کلمات کلیدی در عنوان، توضیحات متا و تگ های هدر
  • تعداد لینک های که به یک صفحه از سایت داده میشود
  • نحوه عملکرد سایت در تلفن همراه

فرایند رتبه بندی گوگل

1-گوگل صفحات را می خزد یا کرال می کند در واقع این بدین معناست که در ابتدا گوگل متوجه وجود یک صفحه می شود که با دنبال کردن یک لینک از صفحه ای به صفحه جدید یا خواندن نقشه سایت(SITEMAP) اتفاق می افتد.

2- گوگل صفحات را ایندکس میکند در واقع گوگل تعیین میکند که محتوای هر صفحه در مورد چیست و ایا کیفیت لازم را دارد یا نه.

3- بعد از ایندکس شدن صفحه وب سایت به کاربران نمایش داده میشود و اینجا الگوریتم های رتبه بندی گوگل صفحات را بر اساس مطالب مفید تر و مرتبط تر مرتب میکنند.

مهم ترین الگوریتم های گوگل

الگوریتم های گوگل به مجموعه قوانینی گفته میشود که گوگل این الگوریتم ها را راه اندازی کرده تا بتواند نتایج بهتری برای جستجوی کاربران ارائه دهد اگر به چندین سال قبل که این الگوریتم ها وجود نداشتند برگردیم وقتی کاربر موضوعی را سرچ میکرد با هزاران وب سایت اسپم روبه رو میشد و به راحتی به هدفش نمی رسید برای مثال قبل از راه اندازی این الگوریتم ها اگر شخصی به دنبال یک محصول یا یک مطلب وب سایتی را باز میکرد با حجم زیادی از تبلیغات روبه رو میشد که مجبور بود آن سایت را ترک کند برای جلوگیری از پیش آمدن جنین موضوعاتی الگوریتم های گوگل به نجات کاربران آمدند.گوگل با وضع این الگوریتم ها توانست به صاحبان کسب و کارو وب سایت یاد بدهد و آنها را مجبور کند ،تولید محتوا کنند.محتوای که برای کاربر مفید باشد زیرا قبل از آن تولید محتوا صرفا برای گوگل انجام می شد تا بتواند در نتایج گوگل بالا بیاید،گوگل با راه اندازی این الگوریتم ها توانست سایت های اسپم را شناسایی کند و ار رتبه شدن آنها جلوگیری کند که در ادامه به مهم ترین الگوریتم های گوگل و عملکرد انها اشاره کرده ایم

الگوریتم رنک پیج

در سال 1998 گوگل یک الگوریتم به نام PAGERANK معرفی کرد که مهمترین، اساسی ترین و پایه ترین الگوریتم گوگل است و خیلی از الگوریتم های دیگر که بوجود آمدند در راستای تکمیل کردن این الگوریتم است.سال ها پیش هیچ عاملی مهم تر از پیج رنک نبود و همه سایت ها توسط این معیار سنجیده می شدند.pagerank به یاد اولین نویسنده این الگوریتم ((لری پیج)) که از اولین موسسین گوگل است، نام گذاری شده است این الگوریتم اهمیت صفحات سایت را بر اساس کیفیت و کمیت لینک های که به آنها اشاره میکنند، ارزیابی میکند.

الگوریتم پاندا

انتشار محتوای بی کیفیت برای گوگل که همیشه در تلاش برای ارائه نتایج با کیفیت بالا برای کاربران است ، یک نگرانی بزرگ بود که سال 2011 گوگل،الگوریتم پاندا را راه اندازی کرد.در واقع کار این الگوریتم مقابله با محتوای بی کیفیت و در عوض رتبه دادن به محتوای با کیفیت است . در آن زمان تعداد محتوا اهمیت بیشتری نسبت به محتوای محتوا داشت از این نظر افراد روزانه تعداد زیادی محتوای بی کیفیت را منتشر می کردند که به مزرعه محتوا معروف بودند اواخر فوریه 2011 بود که گوگل اولین نسخه الگوریتم پاندا را راه اندازی کرد که بر آن اساس بسیاری از سایت های که محتوای بی کیفیت داشتند جریمه شدند و کاهش رتبه داشتند.
در ادامه در به مواردی که گوگل پاندا در هنگام بررسی یک محتوا در نظر میگیرد اشاره کرده ایم
ایا محتوا به آنچه کاربر دنبال آن است پاسخ میدهد؟
خواندن اطلاعات یک صفحه امکان پذیر است یا حجم بالای تبلیغات اجازه نمی دهد؟
آیا منبع اطلاعات قابل اعتماد است؟
آیا نویسنده تجربه ای در این زمینه دارد؟

الگوریتم پنگوئن

پنگوئن یک الگوریتم و به روز رسانی معروف است که در سال 2012 منتشر شد این الگوریتم برای جریمه کردن وب سایت های که با استفاده از تکنیک های دستکاری شده برای افزایش رتبه سایت خود استفاده میکنند معرفی شد که این وب سایت ها با کاهش رتبه یا حتی حذف از نتایج موتور های جستجو جریمه می شوند.با انتشار این الگوریتم بسیاری از سایت های اسپم رتبه هایشان را از دست دادند پنگوئن قصد دارد سایت های را که با خریدن لینک های بی کیفیت و بی ربط برای افزایش رتبه را شناسایی و با توجه تخلف رتبه سایت را پایین می آورد.
اگر توسط این الگوریتم جریمه شدین در ابتدا باید مشخص کنید کدام لینک ها بد و کدام لینک ها خوب هستند و بعد از آن باید لینک های بد را از دسترس گوگل خارج کنید.

الگوریتم Rank Brain

رنگ برین یک الگوریتم ماشینی است که در سال 2015 برای کمک به گوگل طراحی شده است رنک برین که مبتنی بر هوش مصنوعی است در تعیین رتبه بندی صفحات وب سایت تاثیردارد و همچنین به گوگل در پیدا کرد محتوای مرتبط و درک منظور کاربر کمک میکند که زمانی که یک کلمه کلیدی در کادر جستجو تایپ میشود،کاربر چه محتوای را میخواهد ببیند.
در واقع این الگوریتم به گوگل کمک میکند تا در خواست های جستجو را پردازش و درک کند ،قبل از معرفی این الگوریتم تمام کد گذاری های گوگل بصورت دستی انجام می شد. در حال حاضر رنک برین با آنالیز کردن نتایج به صورت اتوماتیک بهترین تغییرات را اعمال میکند و در صورتی که نتیجه ندهد این الگوریتم تغییرات را به حالت اولیه برمی گرداند. این الگوریتم سبب شد مهندسان بیشتر روی یادگیری هوش مصنوعی تمرکز کنند.
بعد از طراحی این الگوریتم دیگر نیازی نیست که کلمات کلیدی را بارها در محتوای خود تکرار کنید زیرا این الگوريتم فقط محتوای سایت را نمی خواند بلکه به مفهوم محتوای تولید شده نیز توجه میکند.

الگوریتم مرغ مگس خوار

مرغ مگس خوار یکی از الگوریتم های گوگل است که اولین بار در آگوست 2013 برای جایگزینی الگوریتم های قبلی یعنی کافئین معرفی شد. این الگوریتم یک کوتور کاملا جدید است اما همچنان از موتور های قبلی یعنی پاندا و پنگوئن استفاده میکند.عملکرد این الگوریتم برخلاف پنگوئن و پاندا هدفش جریمه کردن سایت ها نیست بلکه می خواهد تغییری در واکنش گوگل نسبت به انواع مختلف عبارت های جستجو شده ایجاد کند.مرغ مگس خوار باعث شد که گوگل زمینه ای که کلمات کلیدی در ان بکار میورد را تشخیص دهد بنابراین نتیجه جستجو را بهتر درک میکند تا دقیقا متوجه شود که کاربر به دنبال چه چیزی است.سئو، با معرفی مرغ مگس خوار تا حدود زیادی تغییر کرد با تایید بر بیشتر به محتوای صفحه اعتبار هم اهمیت بیشتری پیدا می کند و نتایج جستجو را مرتبط تر میکند گوگل با انتشار مرغ مگس خوار توانست کاربر به مطمئن ترین صفحه یک وب سایت هدایت میکند و نه صرفا به صفحه ای که بیشترین اعتبار را دارد.

الگوریتم کافئین

کاربران تمایل دارند زمانی که موضوعی را در گوگل سرچ میکنند در کمترین زمان ممکن جدیدترین اطلاعات در اختیارشان قرار بگیرد گوگل در سال 2010 روش جدیدی را برای ایندکس کردن محتوا در نظر گرفت و یک الگوریتم جدید برای ان ساخت البته تا قبل از آن محتوا ایندکس میشدند اما با آمدن این الگوریتم سرعت ایندکس شدن بالا رفت الگوریتم کافئین(Google Caffeine) که توسط گوگل برای بهبود سرعت و کارایی موتورهای جستجو گوگل معرفی شده است تغییر قابل توجهی در نحوه ارائه مطالب به کاربران داشت. این به روز رسانی برخلاف به روز رسانی های قبلی که بر تغییر رتبه بندی سایت تمرکز داشتند موجب شد که صفحات وب سایت در زمان کمتری ایندکس و فهرست بندی شوند.الگوریتم کافئین تمام صفحات وب را بصورت همزمان و بطور مستقل از هم شناسایی و در گوگل ذخیره میکند که با توجه به این موضوع گوگل به صورت مستمر به دنبال صفحات بروز می گردد.

جدیدترین مقالات