سئو داخلی و خارجی چیست و چه تفاوت هایی دارند ؟ 

فهرست مطالب

استراتژی بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) می‌تواند به دو دسته مختلف تقسیم شود: سئو داخلی (on-page SEO) و سئو خارجی (off-page SEO). هر دو برای موفقیت یک کمپین سئو حیاتی هستند، اما هر کدام از جنبه‌های کاملاً متفاوتی سایت شما را بررسی میکنند. مبحث سئو داخلی و خارجی دو بخش اصلی در سئو هستند که به کمک آنها می‌توان رتبه سایت را در نتایج جستجو گوگل بهبود بخشید.

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی که به آن سئو On-Page نیز گفته می‌شود به بهینه‌سازی بخش‌های مختلف وب‌سایت شما اشاره دارد که بر رتبه‌بندی شما در موتورهای جستجو گوگل تأثیر می‌گذارند. جایی که وب‌سایت شما در صفحات نتایج موتور جستجو ظاهر می‌شود توسط تعدادی از عوامل رتبه‌بندی تعیین می‌شود. سئو داخلی شامل دسترسی به سایت ، محتوای بهینه‌سازی شده، کلمات کلیدی، برچسب‌های عنوان و کد منبع HTML میشود. 

هدف این است که امکان مرور محتوای وب‌سایت شما توسط عنکبوت‌ها یا ربات‌های گوگل فراهم شود. این ربات‌های وب هر صفحه عمومی قابل دسترسی در وب‌سایت شما را بررسی کرده و محتوای آن را ایندکس می‌کنند تا در زمانی که کاربران در مورد یک موضوع خاص جستجو می‌کنند، به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.

عوامل تاثیرگذار بر سئو داخلی 

 هرچقدر صفحات شما بهینه‌تر باشند، شانس آنها برای قرار گرفتن در رتبه‌های اول صفحه نتایج جستجو بیشتر خواهد بود. از مهمترین عواملی که میتواند بر سئو داخلی سایت تاثیر بگذارد عبارتند از : 

1.عنوان یا تک تایتل 

کلمات کلیدی هدف خود را در تگ عنوان هر صفحه از سایت خود قرار دهید. بسیاری از بهترین شیوه‌ها برای نوشتن تگ عنوان مؤثر وجود دارد.

  • محدود کردن تگ‌های عنوان به 55-60 کاراکتر (شامل فضاها)
  • کلمه کلیدی را به ابتدای عنوان نزدیک کنید (فقط اگر به طور طبیعی صدا می‌دهد)
  • از پر کردن کلمات کلیدی (Keyword stuffing) خودداری کنید
  • نام برند را در انتهای تگ عنوان قرار دهید، با استفاده از خط عمودی (|) جدا شده مثال: “SEO شیکاگو | Digital Third Coast”

2.هدینگ ها 

عنوان‌ها معمولاً بزرگترین کلمات صفحه هستند، به همین دلیل موتورهای جستجو وزن بیشتری به آنها می‌دهند. ایده خوبی است که کلمات کلیدی هدف خود را در عنوان‌های صفحه خود قرار دهید، اما مطمئن شوید که محتوای صفحه شما را به درستی منعکس می‌کند. مطمئن شوید که فقط یک عنوان H1 در هر صفحه وجود دارد و سایر عنوان‌ها باید H2 یا H3 باشند.

3.ساختار URL

اگر امکان دارد، کلمات کلیدی را در URL صفحات خود قرار دهید. با این حال، نباید URL های قدیمی خود را فقط به این دلیل که کلمات کلیدی در آنها وجود ندارد تغییر دهید. تغییر URL های قدیمی بدون ایجاد ریدایرکت به URL های جدید، ممکن است باعث از دست دادن ترافیک شود. برای این کار حتماً با یک حرفه‌ای مشورت کنید.

  • پوشه‌ها و دایرکتوری‌ها را به شکلی برچسب‌گذاری کنید که برای کاربران منطقی باشد.
  • از تکرار کلمات کلیدی در URL بیش از یک بار خودداری کنید. مثال: /best-socks-comparison-best-socks-best-socks؟
  • URL ها را تا حد ممکن کوتاه نگه دارید.

4.متن یا ALT برای تصاویر 

هر سیستم مدیریت محتوا باید به شما اجازه دهد که “متن alt” را برای تمامی تصاویر وب‌سایت خود اضافه کنید. این متن برای کاربرانی که از نرم‌افزارهای صفحه‌خوان استفاده می‌کنند قابل مشاهده است. موتورهای جستجو نیز به همین صورت تصاویر را تحلیل می‌کنند، بنابراین افزودن کلمات کلیدی مرتبط در متن alt به درک بهتر موتورهای جستجو از محتوای صفحه کمک می‌کند.

  • هر تصویر را با 8-10 کلمه توصیف کنید.
  • کلمه کلیدی هدف خود را به صورت طبیعی در متن alt قرار دهید.
  • اگر مناسب است، نام مکان (مثلاً شیکاگو) را نیز وارد کنید.

5.سرعت بارگذاری صفحات 

گوگل می‌خواهد به کاربران خود کمک کند تا سریع‌ترین نتیجه را پیدا کنند. بنابراین بهینه‌سازی سرعت بارگذاری صفحات می‌تواند باعث رتبه‌بندی بالاتر در نتایج جستجو شود.

  • تعداد درخواست‌های HTTP را کاهش دهید.
  • زمان پاسخ‌دهی سرور باید کمتر از 200 میلی‌ثانیه باشد.
  • کش مرورگر را برای حداقل یک هفته تنظیم کنید.
  • از فشرده‌سازی Gzip استفاده کنید.
  • اندازه تصاویر را زیر 100KB نگه دارید.
  • تمامی CSS را در یک فایل خارجی قرار دهید.
  • تمامی JS، CSS و HTML را بهینه کنید.
  • بارگذاری محتوای “بالای صفحه” را اولویت‌بندی کنید.

6.سازگاری با موبایل 

گوگل در سال‌های اخیر سرعت بارگذاری صفحات موبایل را به عنوان معیار رتبه‌بندی کلیدی در نظر گرفته است. برای بررسی اینکه آیا وب‌سایت شما برای موبایل بهینه است یا نه، می‌توانید از گزارش Core Web Vitals در Google Search Console استفاده کنید.

7.محتوای صفحه 

محتوای صفحات شما باید برای کاربران مفید باشد. اگر کاربران به دنبال اطلاعات خاصی هستند، باید به راحتی بتوانند آنچه را که جستجو می‌کنند، پیدا کنند.

  • هدفگذاری برای حداقل 500 کلمه محتوا.
  • محتوای هر صفحه باید منحصر به فرد باشد.
  • کلمه کلیدی را در ابتدای متن قرار دهید، اما فقط اگر به طور طبیعی مناسب است. 

8.لینک دهی داخلی 

لینک‌دهی داخلی به صفحات دیگر وب‌سایت شما هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو مفید است.

  • هنگام افزودن لینک‌های داخلی، از متن لنگر (Anchor Text) مناسب استفاده کنید.

نشانه گذاری اسکیما 

افزودن داده‌های ساختاری به گوگل کمک می‌کند تا بهتر محتوای صفحه را درک کند. این داده‌ها به گوگل کمک می‌کنند که “نتایج غنی” (Rich Results) مانند دستورالعمل‌های مرحله به مرحله یا نظرات با امتیاز ستاره‌ای را نمایش دهد.

  • از واژگان schema.org استفاده کنید.
  • از فرمت JSON-LD استفاده کنید.

9.برچسب های اجتماعی 

اشتراک‌گذاری محتوا در شبکه‌های اجتماعی به گوگل این پیام را می‌دهد که محتوای شما برای کاربران مفید و معتبر است.

  • مطمئن شوید که برچسب‌های Open Graph و Twitter Cards را نصب کرده‌اید.
  • استفاده از دکمه‌های اشتراک‌گذاری اجتماعی برای هر پست

10.تجربه صفحه 

گوگل به طور فعال در حال کار بر روی سیگنال رتبه‌بندی جدیدی است که بر روی تجربه کاربری وب‌سایت‌ها تأکید دارد، که شامل Core Web Vitals، سازگاری با موبایل، امنیت HTTPS و راهنماهای مربوط به محتوای مزاحم است.

سئو خارجی چیست 

سئو خارجی به افزایش اعتبار دامنه شما از طریق دریافت لینک‌های ورودی از وب‌سایت‌های دیگر متمرکز است. یک تشبیه خوب برای نحوه عملکرد اعتبار این است که اگر یک وان حمام با اردک‌های لاستیکی داشته باشید (اردک‌ها صفحات شما هستند) و شروع به پر کردن وان با آب (لینک‌ها) کنید، اردک‌های شما به سطح بالا می‌آیند.

این نحوه عملکرد سایت‌هایی مانند ویکی‌پدیا است که تقریباً برای هر چیزی در اینترنت رتبه دارند. آنها آنقدر آب در وان خود دارند که اگر یک اردک لاستیکی دیگر به آن اضافه کنید، بدون هیچ تلاشی، به سطح بالا می‌آید. یک نمره به نام “Domain Authority” وجود دارد که محاسبه می‌کند وب‌سایت شما نسبت به سایر سایت‌ها چقدر معتبر است. 

بهینه سازی سئو خارجی

چندین عامل وجود دارد که رتبه‌بندی SEO خارجی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در حالی که هر یک با استراتژی‌های مختلفی به انجام می‌رسد، هدف کلی آنها ساخت اعتماد و شهرت وب‌سایت شما از بیرون است.

  • لینک‌های ورودی (Inbound links)
  • بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی (Social media marketing)
  • وبلاگ‌نویسی مهمان و پست‌های مهمان (Guest blogging and guest posting)
  • ذکر نام برند بدون لینک (Unlinked brand mentions)
  • بازاریابی از طریق افراد تاثیرگذار (Influencer marketing)

ساخت لینک 

بزرگترین عامل تاثیر گذار در  سئو خارجی تعداد و کیفیت لینک‌های ورودی به وب‌سایت شما است. برخی از راه‌های ساخت لینک برای وب سایت عبارتند از:

  • ایجاد محتوای عالی که مردم بخواهند به آن لینک دهند چون ارزشمند است. به عنوان مثال، این پست بلاگ بسیار مفید در مورد نحوه بهبود صفحات “درباره ما”. این پست تعداد زیادی پیشنهاد عملی ارائه می‌دهد و افراد تمایل دارند به محتوای مفید لینک دهند. ایجاد یک ابزار آنلاین برای صنعت شما نیز نوعی محتوای قدرتمند است. چیزهایی مانند ماشین‌حساب‌های آنلاین معمولاً بیشترین لینک‌ها را دریافت می‌کنند زیرا به مردم کمک می‌کنند تا هدفی را محقق کنند.
  • اشتراک‌گذاری محتوای شما در شبکه‌های اجتماعی که در نهایت منجر به تولید لینک‌ها می‌شود.
  • ارسال ایمیل‌های outreach به افراد تاثیرگذار در صنعت شما که در نهایت به شما لینک می‌دهند.
  • وبلاگ‌نویسی مهمان در سایت‌های مرتبط با سایت شما. این پست‌های مهمان لینک‌هایی به سایت شما خواهند داشت.

در حالی که تعداد لینک‌ها هنوز مهم است، تولیدکنندگان محتوا و متخصصان سئو متوجه شده‌اند که کیفیت لینک‌ها اکنون از تعداد لینک‌ها مهم‌تر است. به همین دلیل، ایجاد محتوای قابل اشتراک‌گذاری، اولین قدم برای کسب لینک‌های با ارزش و بهبود سئو خارجی شما است.

چه تعداد لینک برای سئو خارجی نیاز است؟ 

این سؤال سختی است و به اعتبار دامنه رقبای شما بستگی دارد، زیرا شما می‌خواهید رقابت کنید. قبلاً کارشناسان معتقد بودند که خرید لینک‌ها یک روش معتبر برای ساخت لینک بود؛ با این حال، گوگل اکنون شما را برای خرید لینک‌ها به منظور دستکاری در رتبه‌بندی صفحات جریمه می‌کند. همچنین ممکن است برای ارسال لینک‌های خود به دایرکتوری‌های لینک که تنها هدف آنها افزایش اعتبار دامنه است، جریمه شوید. به همین دلیل امروزه کیفیت در مقابل کمیت در ساخت لینک‌ها برتری دارد.

سئو داخلی مهم تر است یا سئو خارجی؟ 

این مسئله مربوط به انتخاب بین سئو داخلی و سئو خارجی نیست، این شبیه به انتخاب بین بنیان یا سقف برای خانه شما است. سئو داخلی و سئو خارجی با هم کار می‌کنند تا رتبه‌بندی‌های موتور جستجو را به‌طور مکمل بهبود بخشند. با این حال، به طور کلی کارشناسان توصیه می‌کنند که ابتدا سئو داخلی خود را مرتب کنید قبل از اینکه خیلی روی سئو خارجی تمرکز کنید. مانند یک بنیاد، ممکن است گاهی نیاز به تعمیر و نگهداری سئو داخلی خود داشته باشید. تعادل بین این دو به وب‌سایت شما کمک می‌کند تا دولتی زبان باشد، به این معنا که هم کاربران و هم ربات‌های جستجو می‌توانند آن را درک کنند و این‌گونه است که رتبه‌بندی‌های شما شروع به بهبود می‌کنند.

تفاوت سئو داخلی و سئو خارجی 

به طور ساده سئو داخلی تضمین می‌کند که وب‌سایت شما بر اساس محتوای مرتبط با جستجوهای کاربران ساخته شده است، در حالی که سئو خارجی به پست‌ها و لینک‌هایی مربوط می‌شود که به وب‌سایت شما اشاره دارند و ترافیک به سایت شما می‌آورند. سئو داخلی به طور کلی به قابلیت جستجو پذیری وب‌سایت شما مربوط است. عواملی مانند عنوان صفحه، لینک‌های داخلی و تصاویر نقش بزرگی در بهینه‌سازی وب‌سایت شما دارند.

قبل از نمایش در صفحات نتایج جستجو، وب‌سایت‌ها وارد مرحله‌ای به نام خزش می‌شوند. موتورهای جستجو وب‌سایت را بررسی کرده و خوشه‌های اصلی کلمات کلیدی مرتبط با هر صفحه را پیدا می‌کنند. سرچ کنسول گوگل یک راه آسان برای مشاهده کلمات کلیدی است که وب‌سایت شما قبلاً برای آن‌ها رتبه‌بندی شده است.

همانطور که قبلاً اشاره شد، زمانی که صفحات شما و کلمات کلیدی هدف به درستی دسته‌بندی و سازماندهی شوند، این ربات‌ها راحت‌تر می‌توانند تشخیص دهند که وب‌سایت شما شایسته رتبه‌بندی بالاتر در نتایج جستجو است. البته باید توجه داشته باشید که ممکن است رتبه‌بندی بالا در گوگل برای وب‌سایت‌های جدید کمی چالش‌برانگیز و پیچیده باشد.

در حالی که سئو خارجی به تمامی فعالیت ها در پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌های دیگر اشاره دارد که به وب‌سایت شما لینک می‌دهند. هر مقاله‌ای که به وب‌سایت شما اشاره می‌کند، هر پست در شبکه‌های اجتماعی که محتوای وب‌سایت شما را دارد، و هر پستی که نام برند شما را شامل می‌شود، به عنوان یک امتیاز برای سئو خارجی خوب در نظر گرفته می‌شود.

جدیدترین مقالات